Українцям спросили умови переобладнання системи опалення в домі. Тепер не потрібно вистоювати черги у відповідних службах, щоб отримати потрібні дозволи.

Читайте також: У луцькій багатоповерхівці мешканці мерзнуть у квартирах, сплачуючи по декілька тисяч гривень за "комуналку" (відео)

Про це повідомили представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва.

Для реконструкції та капремонту внутрішніх інженерних систем (зокрема, систем опалення і вентиляції) не потрібно відвідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію та збирати довідки. 

Оновлений Перелік будівельних робіт,які не вимагають додаткової документації затвердили в уряді наприкінці 2018 року. Поки що документ не набув чинності, чекаємо офіційного опублікування.

Отже, за яких умов не потрібні дозволи.

При реконструкції внутрішніх систем опалення, а саме:

− опалення, в тому числі, передбачає установку і заміну обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміна трубопроводів систем опалення, балансування систем опалення, установка балансувальних клапанів та/або витратомірів, зміна типу систем опалення з однотрубною на двотрубну та/або вертикальної на горизонтальну, встановлення або заміна опалювальних приладів, обладнання опалювальних приладів автоматичними регуляторами температури в приміщеннях, встановлення та заміну приладів-розподілювачів та іншого обладнання для обліку теплової енергії;

− вентиляції;

− водопостачання та водовідведення, в тому числі, трубопроводів;

− силових і слабкострумових систем, які забезпечують функціонування будівель та споруд.

Читайте також: Українці зможуть вимагати безкоштовне встановлення лічильників газу

Переобладнання можна проводити без дозволів як в житлових так і нежитлових приміщеннях.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter