Президент України Петро Порошенко пояснив підвищення тарифів на газ тим, що на відповідні рішення зав'язані макрофінансова допомога ЄС, транш МВФ і кредит Світового банку, які він назвав необхідними для стабільності економіки.

Читайте також: На скільки подорожчає тепло в Україні: влада назвала цифру

Про це він сказав під час засідання Ради регіонального розвитку, пише УНН.

"Чи можна було б обійтися без підвищення тарифів? Навряд, бо для стабільності економіки точно потрібні макрофінансова допомога ЄС, і транш МВФ, і кредит Світового банку – всі вони зав’язані на відповідні рішення", – заявив Порошенко.

Водночас він знову заявив, що відмовитися від кредитів можна було б, якби "не мусили у 2019-2020 роках долати пікові навантаження з виплати старих боргів".

Також він заявив, що не підписуватиме Бюджет-2019 без врахування питання субсидій.

"Зараз треба на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує... Якщо цієї позиції не буде у Бюджеті, якщо її не врахують при підготовці у парламенті, я Бюджет цей не підпишу", – зазначив Президент.

Читайте також: Українцям пообіцяли ще одну субсидію: хто стане "обраним"

При цьому Порошенко вказав, що 70% людей вважає, що країна рухається у неправильному напрямку, а це "означає, що ми усі разом – влада і органи місцевого самоврядування недопрацьовуємо".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter