Вчора Волинь вже третє в цьому році відвідав Петро Порошенко. Щоправда, вперше в статусі екс-президента. Причому різниця між двома першими і вчорашнім візитом була разючою. Якщо раніше Петра Олексійовича чекало багато людей, які були працівниками бюджетних установ і яких шкільними автобусами возили з міста до міста вслід за президентом, то цього разу все було зовсім по-іншому. Декілька десятків людей частина з яких діти та представники ЗМІ – ось ті, хто зустрічав голову партії "Європейська солідарність", який разом із своєю командою приїхав агітувати. Адже незабаром позачергові вибори до парламенту.

Читайте також: Порошенко на Волинь приїхав у рваному взутті (фото)

О 18.00 була запланова зустріч з лучанами. На території замку поставили сцену і майже о пів на сьому вечора розпочався "розігрів" – публіку підбадьорював ведучий Тимур Мірошниченко, виступав репер Хас, гурт KOZAK SYSTEM, на екрані раз у раз крутили агітаційний ролик "Європейської солідарност". Людей було вкрай мало – воно й зрозуміло – бюджетників не привезли, а ті, хто раніше вірив в Петра Олексійовича, вже давно розчарувалися в ньому.

Згодом на Замкову площу приїхав кортеж колишнього президента. Традиційно, із запізненням. Петро Олексійович приїхав за чверть 19. Людей було обмаль. Порошенко став навпроти в’їзної вежі на площі перед телекамерою. Тож місцеві активісти швиденько вишикувалися за ним, створюючи масовку. Тим часом прихильники екс-гаранта стали фотографуватися з ним.

Поки Порошенко фотографувався та коментував 5-ту річницю підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, дії української делегації у Страсбурзі на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи де наші парламентарі вчинили демарш на знак протесту через голосування більшості ПАРЄ за повернення до її лав Росії, його дружина Марина Порошенко стояла осторонь. Тоді, після короткої розмови і поцілунків з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом вона пішла до замку Любарта. По дорозі до неї приєднався і Петро Порошенко.

Свій виступ він розпочав розповідаючи про свої здобути на посаді президента. Говорив про отримання Томосу, про те, що парафії активно переходять до ПЦУ. Щоправда, чомусь ні словом не обмовився про ті чвари, які активно розгоряються між Філаретом та Епіфанієм і розкол, який трапився між ними. Говорив про мову, армію та економічні здобутки. Поскаржився, що на нього подали позов до суду, бо в 2014 році він підписав указ про контрнаступ українських військ, коли звільнили велику частину окупованих територій. Окрім цього нарікав на "Опозиційний блок" та "Опозиційну платформу "За життя" та розповідав про різноманітні проблеми які потрібно вирішувати. І – чомусь ні словом не обмовився про те, чому не доклав максимум зусиль для того, аби їх вирішити.

Читайте також: Порошенко на Волині випхав в плечі пенсіонера, бо той задавав йому питання (фото, відео)

Також Порошенко представив кандидата, який іде на вибори до Верховної Ради від Луцька. Це – екс-заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця. Останній наголосив, що позиціонує себе, як нове обличчя в політиці.

На завершення п’ятий президент звернувся до краян з проханням прийти на дострокові вибори до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня і – обрати для України нове, європейське майбутнє. Щоправда, чому він не розповів, чому, перебуваючи протягом п’яти років на посаді президента, він не подбав про європейське життя пересічних українців, про розвиток нашої Батьківщини, про закінчення війни та ряд інших питань. Тому висновок очевидний – Порошенко хоче потрапити до парламенту аби і надалі вирішувати свої особисті справи, як це було і раніше.

Проте, судячи з тієї мізерної кількості людей, які прийшли на зустріч, сумнівно, що Петру Олексійовичу це вдасться.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook