І знову – рейд по гральних установах міста, ініційований Луцькрадою. На вивісках це найчастіше всього "лото" чи щось на зразок того, а всередині – комп’ютери та азартні ігри, на які молодь і не тільки спускають немаленькі гроші. Які порушення департамент муніципальної варти, поліція та представники міськради побачили в деяких гральних закладах на цей раз? 

Читайте також: Сповідь ігромана: лучанин розповів у популярному ток-шоу, як залежність зруйнувала його життя (відео)

Робоча група, яку було створено за розпорядженням виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта, завітала в один із багаточисельних закладів міста, де буцім-то грають в лотереї з рейдом – перевірити, чи пов’язаний заклад із гральним бізнесом. Розташований він за адресою проспект Соборності ,14.

Кожен заклад перевіряли за однаковою схемою. І порушення виявили схожі.

"Ми дивимось, чи є встановлений режим роботи – бачимо: його немає, тому складається відповідна постанова на адміністратора закладу, ми дивимось, чи оформлені трудові відносини, хто суб’єкт господарювання, дивимося документи, які знаходяться в куточку споживача, також дивимось чи є в таких закладах неповнолітні", – каже Роман Кулик, заступник директора департаменту муніципальної варти ЛМР.

Читайте також: Через особистий конфлікт: екс-очільник Волинської митниці незаконно стежив за підлеглим і його сім'єю

За словами Романа Кулика, такі заклади взагалі не мали б тримати в своїх стінах комп’ютери, схожі на ігрові автомати.

На комп’ютерах тут встановлені азартні ігри. Робоча група виявляє порушення і працівник поліції виписує штраф за відсутності погодження режиму роботи із міськрадою – у розмірі 85 грн. Якщо керівництво "Супер лото" його не сплатить – борг направлять до державної виконавчої служби і підприємцям доведеться сплатити вже вдвічі більше.

На Соборності ,4 є ще один подібний заклад із вивіскою "Лото". Тут ряд порушень: одразу відчутний різкий запах сигарет, попільничка і клієнти, які палять – попри заборону куріння в громадських місцях. 

Знайшли в гральному закладі і порушення у куточку споживача.

"Немає жодної інформації про суб’єкта господарської діяльності, який здійснює тут господарську діяльність. Відсутня інформація про власника приміщення – і взагалі будь-яка інша", – каже Сергій Зицик, головний спеціаліст, юрист управління розвитку підприємництва та реклами ЛМР.

Зате в куточку споживача не забули про послання до журналістів – мовляв, кожен матеріал про "Лото" має готуватись лише після запиту до прес-центру. Забачивши відеокамеру жінка, яка не представилась, почала погрожувати – знімальна група вийде, але без відзнятого матеріалу. Ні закон України, ні аргументи поліції та муніципалів її не переконали.

Алкоголь, як виявилось, в закладі не продають – ним пригощають. Чим не бонус для постійних клієнтів? Керівництву закладу без назви, лише з вивіскою "Лото" поліція також виписала штраф на 85 грн, однак, для суб’єкта господарювання є ризик і більшого покарання.

За словами муніципалів, робоча група буде продовжувати виявляти об’єкти, пов’язані з гральним бізнесом у нашому місті – якщо такі заклади знайдуть, то буде зроблено все для припинення їхньої роботи. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":