На Вінниччині, в селищі Оратові, лікаря підозрюють у непрофесійних діях, що призвели до смерті пацієнта.

Читайте також: На Волині п’ять осіб отруїлись чадним газом

Ідеться про 5-річного хлопчика, якого батьки привезли до лікарні із болем у животі та блювотою. Черговий лікар оглянула дитину і запевнила, що то звичайне отруєння. Уночі малюку стало гірше. Врятувати життя маленькому пацієнту медики не змогли, про це повідомляє ТСН.

Слідство тривало півроку, і весь це час педіатр, винна у смерті малюка, лікувала дітей. Ба більше, продовжує робити це донині. Для Тетяни її маленький Віталик назавжди залишиться п’ятирічним усміхненим хлопчиком із великими очима. Увечері батько забрав малюка із садочка, ввечері малий почав скаржитися на біль у животі. Налякані батьки повезли сина до лікарні.

"Поїхали в лікарню. Вона нам каже: отравлєніє, – розповідає згорьована мама Тетяна Житник. –  Почала його мити. Каже: оце вже всьо чисте, всьо, можете йти додому, ще візьміте регідрону – вдома дасте йому попити, і на ранок всьо буде харашо".

Чергова лікарка без аналізів і УЗД переконала батьків, що це банальне отруєння. Та вдома із Віталиком стало зовсім зле. Хлопчик просив у мами водички, до ранку мати не спала, була біля дитини.

"В чотири – начало п’ятої він почав жовкнути, і тако почало його випрамляти. Я до Толі (чоловіка, – ред.): "Толь, уставай, бо щось дитині робиться". Батьки викликали швидку, та, не дочекавшись прибуття реанімобіля, самі повезли дитя до лікарні. "Чоловік усно включив, всі стопи-аварійки. Ми на повних парах гналися. За десять часов дитини не стало. Вгробила…", – розказує Тетяна Житник.

Читайте також: В Україні змінилися правила оформлення лікарняних: що треба знати

За словами головного лікаря Оратівської ЦРЛ Миколи Садики, коли хлопчика привезли вдруге до того самого медичного закладу, дитина вже на подавала ознак життя. У малюка розірвався кишечник і почалися некротичні процеси. Педіатра, яка не запідозрила патології у черевній порожнині і не шпиталізувала дитя одразу, не відсторонили від роботи навіть на час слідства. Лікарка із багаторічним досвідом припустилася помилки, яка коштувала дитині життя.

А її у покарання просто відправили на "озачергові курси підвищення кваліфікації". Фігурантці днями оголосили підозру у службовій недбалості, що призвела до смерті пацієнта. А чи працюватиме вона за фахом далі – вирішить суд.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter