Білорусь вважає за необхідне призупинити транзит нафти через північну ділянку трубопроводу Дружба для проведення ремонтних робіт.

Читайте також: Білорусь відкриває туристичні маршрути до Чорнобильської зони відчуження

Про це заявив віце-прем’єр Білорусі Ігор Петришенко, передає БЕЛТА.

За його словами, Мінськ намагався вирішити проблему самостійно, не закриваючи певні ділянки нафтопроводу, але ситуація на даний момент вимагає більш радикальних заходів.

"Зараз у зв’язку з підходами, пов’язаними з екологією, елементами зеленої економіки, ми бачимо, що є моменти, які ми не можемо реалізувати і забезпечити технічне обслуговування цього нафтопроводу без певних ділянок, щоб або обмежити, або перекрити [транспортування ними]", – сказав віце-прем’єр Білорусі.

Петришенко відмовився назвати приблизні терміни ремонту трубопроводу, зазначивши лише, що нафтопровід необхідно було закрити ще півтора роки тому.

Читайте також: Прикордонники України та Білорусі проведуть спільну спецоперацію

"Залежно від того, які елементи, вузли, агрегати необхідно обслужити. Фахівці повинні провести активні консультації для того, щоб нафтопровід функціонував не на шкоду природі нашої країни і всі законтрактовані поставки було здійснено", – наголосив він.

По нафтопроводу Дружба Росія поставляє паливо в Європу.

Заява про необхідність закрити російський трубопровід надійшла після того, як президент Білорусі назвав закриття російського ринку для деяких білоруських товарів санкціями.

"Там вже знахабніли до такої міри, що починають нам викручувати руки", – поскаржився Лукашенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook