Наразі у Білорусі транслюють UA|TV, але до нього планують приєднатися ще кілька українських телеканалів. Зокрема, відповідні заявки подали "1+1 International" і "Квартал 95".

Читайте також: За рік в Україні значно збільшилась кількість користувачів інтернету

Ще один український канал отримав дозвіл на мовлення в Білорусі – Film.ua Drama, повідомила директор UA|TV Людмила Березовська у межах презентації телеканалу у Посольстві України в Білорусі, пише Укрінформ.

Мова йде про телеканал Film.ua Drama – його почаи поширювати ще у січні.

"В міністерстві інформації Білорусі на сьогодні перебувають на розгляді заяви ще двох телеканалів – Star Cinema і Star Media. У перспективі на найближчий час – телеканал World український",– додала вона.

Читайте також: Пропрезидентська партія блокує вихід в ефір "Слуги народу" (фото)

Березовська зазначила, що ці всі канали неінформаційні та недержавні.

Зі свого боку, директор офіційного дистриб’ютора телеканалу UA|TV у Білорусі ТОВ "Навігатор ТВ" Вадим Тиханович зауважив, що крім зазначених, ще два українські телеканали подали заявки на дозвіл трансляції в Міністерство інформації Білорусі.

"Ще два канали подалися буквально вчора – це "1+1 International" і "Квартал 95", – розповів він.

Наразі "Навігатор ТВ" уклав близько 20 договорів про мовлення UA|TV із білоруськими операторами кабельних мереж – у десяти з них перегляд уже доступний. Тепер планують підключення до інших білоруських операторів кабельних мереж.

Зазначимо, про запуск українського телеканалу UA|TV в кабельні мережі Білорусі президенти Петро Порошенко і Олександр Лукашенко домовилися ще у 2014 році. Дозвіл на мовлення в цій країні телеканал отримав 24 січня 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook