Лучани продовжують скаржитися на неприємні запахи у місті. Зокрема, при обстеженні більше як сотні будинків у місті було виявлено вигрібні ями, без підключення до каналізації.

Читайте також: У Луцьку "на гарячому" спіймали водія, який незаконно зливав фекалії у рівчак (фото)

За словами начальника відділу "Група швидкого реагування" Юлії Гоголь до них також надходять звернення щодо смороду та про факти імовірного зливу нечистот. Інспектори департаменту регулярно проводять моніторинг на зазначених територіях. Зокрема, було виявлено факти незаконної врізки у центральну каналізацію у мікрорайоні Вересневе. Було обстежено 145 будинків у Вересневому, на вулицях Львівській, Тарасова та Володимирській, і у сотні будинків було виявлено вигрібні ями, без підключення до каналізації. Подібні випадки виявили і на Вишкові. Також на предмет незаконних врізок буде обстежено Балківський масив.

Читайте також: У Луцьку жителі будинку скаржаться на нестерпний сморід з підвалу

Начальник відділу екології Оксана Тарабанюк зазначила про динаміку зменшення кількості звернень щодо неприємного запаху.

"Спостерігається динаміка зменшення кількості звернень щодо неприємного запаху. Разом із тим, підприємство "БіоПек" вживає заходів із ліквідації запахів на полях фільтрації. Продовжуються роботи із засипання третього мулового майданчика, а до кінця тижня обіцяють завершити засипання четвертого майданчика.

Окрім цього, ми отримали лист від ДП "Укрспирт", у якому вони зазначають, що виробництво біоетанолу в межах своєї діяльності не здійснюють.

Також отримали відповіді від деяких сільгосппідприємств, які приймають мелясну барду на переробку, однак вони так і не надали відповідь стосовно об’ємів закупівлі барди, адже це конфіденційна інформація згідно укладеної угоди", - зазначила Оксана Тарабанюк.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook