У словацькому селі Убля розкрадають залишені українцями "євробляхи".

Читайте також: Придумали хитрий спосіб ввезення "євроблях" в Україну

У населеному пункті наразі знаходиться близько трьохста автомобілей, які громадяни України не змогли завезти на батьківщину через новий митний закон. Про це повідомляє Мукачево.net.

Ця ситуація склалася через те, що в Україні ліквідували можливість завозити автомобілі з іноземною реєстрацією у режимі транзиту. 

Словаки твердять, що три сотні автомобілів, що припарковані по всьому селу, у дворах і в садах залишили українці, які через новий митний закон не змогли повернутися до України. Проблему спробували вирішити навіть на урядовому рівні.

"Ми зафіксували велику проблему в селі Убля, тут утворилося кладовище для автомобілів, що залишили українці", − повідомив пресі прем'єр−міністр Петер Пеллегріні. І пообіцяв прийняти міри. Однак поки що марно.

Утім з'явилося нове явище. Тепер невідомі почали розбирати залишені автомобілі − від коліс до дзеркал заднього виду. Деякі автівки просто зникають і українські власники звертаються до поліції.

"Наразі в селі Убля зафіксовано дві крадіжки автомобілів, що належать громадянам України", − повідомила прес−секретар поліції Яна Лігдаянова.

Читайте також: Корупційні схеми: як на митниці "відловлюють" хабарників

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook