За підрахунками Міністерства інфраструктури України, після рейсу, яким на Батьківщину з Тунісу була доставлена частина українських туристів, ще близько 800 осіб з України продовжують залишатися в цій державі.

Читайте також: У засніжених Карпатах рятували групу дітей, які в палатках чекали на допомогу

Про це повідомив глава відомства Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна", пише Сегодня.

"Туроператор "Oasis Travel" заборгував перевізнику "Bravo" більше мільйона доларів і не заплатив ні цента. Про цю ситуацію "Oasis Travel" знав, були різні моменти врегулювання, ніяких коштів не надходило. Проте авіакомпанія "Bravo" за свій рахунок вже вивезла 650 туристів в Україну, цієї ночі був ще один додатковий борт, який забрав 120 осіб, ще залишається, за нашими підрахунками, близько 800", – уточнив він.

У понеділок будуть забезпечені ще п'ять рейсів, які авіакомпанія теж виконує за свій рахунок, щоб всі українці повернулися додому. Два рейси будуть на Львів і три на Київ. Найближчим часом оприлюднять графік цих польотів.

"Всі люди повернуться. Відносно перебування: до понеділка туроператор "Oasis Travel"  взяв на себе зобов'язання розмістити всіх людей за свій рахунок в готелях Тунісу", – додав він.

Читайте також: Будьте обережні: в аеропортах діє нова схема шахрайства

Він назвав цей випадок обурливим і заявив про свій намір рекомендувати Мінекономрозвитку позбавити цього туроператора ліцензії. Також буде звернення в ГПУ про порушення кримінальної справи, тому що "ми маємо випадок з банальним шахрайством – коли гроші отримані, а послуги не надані".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter