У Сербії в місті Нови-Пазар затриманий бойовик, який ймовірно готував замах на президента Росії під час його візиту в Белград.

Читайте також: ''Володимир – ангел'': скандальний український артист помолився за Путіна

За інформацією видання Informer, 21-річного Арміна Алібашіча у понеділок зупинив поліцейський патруль у селищі Потік недалеко від міста Нові-Пазар. Увагу правоохоронців привернув рюкзак молодої людини. У результаті в ньому виявили гвинтівку з оптичним прицілом, ніж і флешку. Одразу після цього поліція і співробітники Агентства інформаційної безпеки Сербії провели обшук його квартири, знайшовши там арсенал зброї та всі необхідні компоненти для виготовлення вибухового пристрою, а також символіку ІДІЛ.

"На горищі будинку сім'ї Алібашіч в Нові-Пазаре поліція виявила імпровізовану хімічну лабораторію з великою кількістю хімікатів, елементів, призначених для наповнення, таких як металева стружка, які використовуються для виготовлення саморобних вибухових речовин, прилади, посібник з виготовлення вибухових пристроїв, замітки про міста і їх віддаленність від Нови-Пазар, прапори терористичної організації "Ісламська держава", мачете і кілька імпровізованих тренувальних цілей", – повідомляє b92.

"Раніше Алібашіч виготовляв вибухові пристрої, які він випробував на природі і під час рибної ловлі. Тому є підозра, що він планував терористичний акт в нашій країні в найближчі дні", – сказало джерело.

Читайте також: Путін готується до анексії ще однієї держави

Боснійський експерт у сфері безпеки Джевад Галіяшевіч вважає, що терорист із великою ймовірністю не був одинаком і у нього є спільники.

"Ваххабіти, такі як Алібашіч, достатньо підготовлені й озброєні для здійснення нападів, як на стратегічну інфраструктуру держави, так і на місця масового скупчення цивільного населення. Вони часто проходять відмінну підготовку, мають складне устаткування і можуть добре планувати напади на осіб, які перебувають під захистом... Тому я переконаний, що заарештований не самотній у цій акції і має помічників. Водночас кожна терористична загроза, яка виходить із території Нові-Пазар, спирається на позиції у мусульманській частині Боснії і Герцеговини, де діють різні терористичні осередки", – попереджає аналітик.

У той же час глава підрозділу МВС Сербії щодо забезпечення безпеки іноземних осіб та делегацій Славіша Крстич підкреслив, що під час візиту Володимира Путіна в Белград "наше міністерство прийме комплексні заходи безпеки у співпраці з іншими державними органами".

Як відомо, візит Путіна в Белград запланований на 17 січня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter