Волинська 14-та механізована бригада імені князя Романа Великого приймає участь у локалізації масштабної пожежі на Луганщині. Про це інформують на сторінці бригади у Facebook.

Читайте також: Масштабна пожежа у Харківській області: горять сотні гектарів лісу та житлові будинки (фото, відео)

"Виконуючи завдання за призначенням на Луганщині, наші військовослужбовці локалізовують масштабні лісові та степові пожежі. Спільно з представниками ДСНС ми ефективно боремося ще з одним противником – вогнем!", – зазначають у бригаді.

Нагадаємо, що 2 вересня внаслідок надзвичайної пожежної небезпеки на території Луганської області зафіксовано 24 загоряння сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів, зазначають у міцевому упоавлінні ДСНС.

Станомна на 11:00 3 вересня з шести осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень, на яких проводилось гасіння, ліквідовано – 3 осередки (поблизу села  Бараниківка Кремінського району, поблизу села Геївка Станично-Луганського району та в Трьохізбенському лісництві). Продовжується гасіння 3 осередків, з яких локалізовано 1 осередок в Станично-Луганському районі (між село Болотене і селищем Станиця Луганська).

Читайте також: У селі на Волині горіли господарські споруди

З метою надання допомоги у гасінні лісових пожеж на території Луганської області від ДСНС додатково залучено 135 чоловік та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської, Полтавської областей. Координацію робіт з гасіння пожеж здійснює оперативна група Головного управління ДСНС України у Луганській області в тісній взаємодії з командуванням Операцій об’єднаних сил.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook