Для того, щоб Луцьк отримав тридцять нових тролейбусів, підприємству електротранспорту необхідно розрахувалося із боргами. Такою є умова участі міста в програмі кредитування від Європейського інвестиційного банку. Наразі борг луцького депо визначається мільйонними сумами. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: Замість запчастин металобрухт. На ЛПЕ працює поліція

Луцьк став дванадцятим містом України, якому надали змогу стати учасником фінансової угоди між урядом України та європейським інвестиційним банком. Згідно з проектом планується придбати тридцять нових тролейбусів за рахунок кредиту, який надасть європейська банківська установа у сумі понад 5 мільйонів євро. Серед умов, які поставив позичальник, погашення або реструктуризація усіх боргів, які накопичилися за попереднього керівництва ЛПЕ. Наразі понад 80 відсотків боргів підприємству вдалося реструктуризувати. Мало не щотижня відбуваються судові засідання на яких керівництво відстоює свої позиції та утримує рентабельність підприємства.

До слова, попри непросту фінансову ситуацію на Луцькому підприємстві електротранспорту вдалося погасити борги зарплати перед працівниками, люди вже отримали аванс за грудень. За умови, що підприємство розраховуватиметься з боргами у такому ж темпі, то за рік містом курсуватимуть тридцять сучасних тролейбусів

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook