Міністерство юстиції винесло рекордну кількість постанов про накладення максимальних штрафів на боржників із аліментів. Покарали понад 12,7 тис. батьків, які не сплачували аліментів.

Читайте також: В Україні хочуть дозволити татам працювати неповний робочий день

"У Тернопільській області боржник сплатив 84 тис. грн. Крім основної суми, йому довелося оплатити штраф розміром 42 тис. грн. Він не сплачував аліменти 9 років", – повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, інформує прес-служба міністерства.

У 6500 постановах на боржників наклали штраф розміром 20%. Вони мали заборгованість від 1 до 2 років. У 5100 постанов штраф становив 30%. Це стосується випадків, коли заборгованість складала від 2 до 3 років. Для 12 700 постанов штраф становив 50%. Боржники не платили аліменти понад 3 роки.

Читайте також: В Україні збільшився розмір аліментів

"У Києві на користь дитини стягнули 76 тис. грн заборгованості і штраф 38 тис. грн. У Миколаївській області боржник сплатив борг у розмірі 62 тис. грн. Крім того, штраф 31 тис. грн", - каже Світлана Глущенко.

49 тис. грн боргу з аліментів і 24,5 тис. грн штрафу оплатила жінка з Кропивницького, щоб виїхати на заробітки до Польщі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter