У Міністерстві соціальної політики розповіли, що планують встановити обмеження виїзду за кордон і водіння автомобіля для українців, які мають заборгованість з Єдиного соціального внеску.

Читайте також: "Вибивайли" повертаються: боржники скаржаться на різко зрослу активність колекторів

Про це в ефірі “112-Україна"повідомив Микола Шамбір, заступник міністра соціальної політики України.

“Планується встановити певні обмеження щодо виїзду за кордон, водіння автомобіля для тих, хто має заборгованість Єдиного соціального внеску”, – зазначив Шамбір.

На питання про це, яка зараз ситуація з наповненням Пенсійного фонду, заступник міністра соціальної політики відповів, що дефіцит є.

Читайте також: Українці можуть не знати, що на них оформили кредит: попередили про нове шахрайство

“Дефіцит його є, і на наступний рік також зростає. Але це планове зростання, тому що ми запланували збільшення пенсій. Перша індексація пенсій на норму, яка передбачена в законі – зрозуміло, що у перший рік це буде найбільше фінансове навантаження”, – повідомив Микола Шамбір.

Також у Мінсоцполітики розповіли, що поки не можуть назвати суму, на яку зростуть пенсії українців після індексації у 2019 році.

“На яку суму ми не можемо сказати, про це можна буде дізнатися тільки в середині лютого. Через це, саме з 1 березня проводиться перерахунок. Щодо коштів, збільшуються надходження, збільшується дефіцит Пенсійного фонду. Саме це і буде джерелом для виплати цих пенсій”, – зазначив Шамбір.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter