Українська компанія Lekorna виготовляє стаканчики та кришечки для кави "на винос", які можна з’їсти.

Читайте також: Працівник телеканалу розповів про менеджмент, обман і борги відомого луцького горе-активіста

Роблять Yummy Сup (стаканчики) та Yummy Lid (кришечки з отвором під трубочку) із солодких вафель. Yummy Сup всередині мають шоколадну термоглазурь. Цікаво, що вафельні кришечки пасуватимуть і до звичайних стаканчиків 240 и 340 мілілітрів, повідомляє сайт Український інтерес.

Виробник звертає увагу, що такий продукт екологічний та не забруднює навколишнє середовище. Навіть якщо людина не з’їсть стаканчик чи кришечку, вона без проблем розкладеться на відміну від пластикових аналогів.

Останніми роками великі компанії у світі відмовляються від використання пластику. Для прикладу, McDonald’s і Starbucks відмовляються від продажу напоїв у пластикових стаканчиках та переходять на ємкості із перероблених матеріалів. Програма з розробки нешкідливих для навколишнього середовища стаканчиків стартує у вересні. Це дасть можливість бізнесменам, винахідникам та експертам запропонувати свої ідеї.

Читайте також: Україну накрили потужні магнітні бурі: як захиститися

Бренди порахували, що на сміттєві полігони щороку потрапляє близько 600 мільярдів стаканчиків, у складі яких є пластик. Знадобиться мільярди років, щоб вони розклалися. В ООН наголошують, що до 2050 року кількість пластику в світовому океані перевищить кількість риби. До речі, нещодавно на дні Маріанського жолоба (найглибша точка планети) знайшли пластиковий пакет.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter