Пропрезидентська політсила "Блок Петра Порошенка" вразила витратами на утримання осередків партії у регіонах. За 2017 рік на життєдіяльність БПП "на місцях" була витрачено 73 млн 26,4 тисячі грн. Відзначимо, що ця сума шалено відрізняється від тієї, яка пішла на утримання партійних осередків у 2016 році – 19 млн 736,6 тисячі грн.

Читайте також: Партія Олега Ляшка витратила найбільше бюджетних коштів на пропаганду

Зважаючи на стрімке падіння рейтингів президента та його політсили, логічного пояснення зростання витрат на утримання осередків важко. Адже навряд партія, яка увійшла у піке, може привабити багато заможних спонсорів.

Як БПП вдалось збільшити в кілька раз суму на утримання своїх осередків? Відповідь проста – кошти витягаються буквально з кишень українців. Тобто, діяльність президентської партії фінансується здебільшого не членськими внесками чи спонсорами, а за державний кошт.

Читайте також: Суворі штрафи та в'язниця: Кабмін хоче жорсткіше карати громадян за "продаж" голосів на виборах

У 2017 році в Україні діяли 26 територіальних організацій БПП та 345 громадських приймалень. Для їхньої роботи були орендовані 403 приміщення і виплачувались зарплати 692-м штатним працівникам.

У Волинській області на роботу осередків БПП у 2017 році витратили 2 млн 201,4 тисяч грн. Ці гроші були залучені в тому числі і з кишені кожного волиняна. Цифра вражає порівняно з 2016 роком, коли на виконання тієї самої статутної діяльності витратили лише 426,6 тисяч грн. 

Відзначимо, що головою обласної організації БПП на Волині є Роман Романюк, який водночас займає посаду очільника Обласного центру зайнятості. Кожен лучанин та мешканець області може подякувати йому за те, що мільйони гривень пішли не на підтримку реалізації дійсно соціально-важливих проектів, а були вкрадені "Блоком Петра Порошенка" для забезпечення собі безбідного життя.

Швидше за все, у 2018 році БПП ще збільшить витрати на утримання своїх осередків. Схоже, у такий спосіб партія і президент хочуть якомога більше вкрасти державних коштів, які згодом витратять на передвиборчі технології, зокрема агітацію.

Нагадаємо, що президентські та парламентські вибори в Україні відбудуться у березні 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter