Горохівський районний суд задовольнив клопотання ТОВ "Богдан-Авто Холдинг" про звільнення від кримінальної відповідальності його працівника у зв’язку з передачею на поруки.

Читайте також: Лучанин вистрілив собі в голову через нещасне кохання

Про це йдеться в ухвалі суду від 13-го лютого 2018-го року.

Вбивцею став директор ТОВ "Богдан Авто Луцьк" 60-річнмй Кухта Олег Петрович.

Нагадаємо, що 24-го жовтня 2017-го року в Іваничівському районі трапився трагічний випадок – під час полювання від пострілу товариша загинув житель села Орищі 1974-го року народження.

Близько 23:00, перебуваючи на території оранки поруч засіяного кукурудзою поля, належного ДП "Агрофірма Луга-Нова", яке знаходиться неподалік села Орищі Іваничівського району Волинської області, під час незаконного полювання на дикого кабана, тримаючи на правому плечі свій зареєстрований у встановленому законом порядку мисливський нарізний карабін марки "ОПСКС" ЕА №118 калібру 7,62 мм, рухаючись пішки, зачепився правою ногою за ріллю та, падаючи на землю, рефлекторно підняв правою рукою карабін стволом догори, при цьому спусковий гачок рушниці зачепився за елементи одягу, внаслідок чого відбувся постріл, яким було смертельно поранено жителя села Орищі Іваничівського району.

Читайте також: Лучанин декілька разів вистрілив у чоловіка під час конфлікту на зупинці громадського транспорту

Таким чином, своїми умисними діями, котрі виразились у вбивстві вчиненому через необережність, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.119 КК України

Допитаний в судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.119 КК України він визнав повністю в межах обвинувачення, яке викладено в обвинувальному акті, у вчиненому щиро розкаявся.

28-го грудня 2017-го року на адресу суду надійшло письмове клопотання про передання обвинуваченого на поруки колективу ТОВ "Богдан-Авто Холдинг". До клопотання додано протокол загальних зборів працівників ТОВ "Богдан-Авто Холдинг" від 13-го грудня 2017 року, відповідно до якого членами колективу було вирішено подати клопотання про передачу обвинуваченого, який є членом ТОВ "Богдан-Авто Холдинг", на поруки.

Читайте також: Волинянин, який застрелив школяра не сяде за грати

Потерпіла сторона  в судовому засіданні проти задоволення клопотання ТОВ "Богдан-Авто Холдинг" не заперечила, претензій ані морального. ані матеріального характеру до обвинуваченого немає так як вони повністю ним відшкодовані.

Суд вирішив звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні про обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 КК України, у звязку з передачею його на поруки колективу ТОВ "Богдан-Авто Холдинг", на підставі ст.47 КК України. Кримінальне провадження закрити на підставі п.1 ч.2 ст.284 КПК України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter