У Луцьку жінка з психічними розладами вже тривалий час живе під дверима батьківської квартири. Вранці вона виходить на вулицю, стоїть біля магазинів. Небайдужі люди купують їй їжу, дають одяг. Але ні помитися, ні переночувати в людських умовах вона не може. Брат-далекобійник у рейсі, а ключів від квартири, схоже, їй або не залишив, або ж бідолашна жінка їх загубила, пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: У Луцьку бабусі влаштували розбірки з дітьми у дворі: б'ють, забирають велосипеди та лаються

До журналістів телеканалу "Аверс" зателефонували небайдужі громадяни з проханням надати розголосу цій ситуації, щоб на неї звернули увагу відповідні служби.

Знедолену жінку звати Світлана Цвяткова, на вигляд їй років 50. Цю жіночку в районі вулиці Рівненської, напевне, знають усі тутешні. Вона ходить і розмовляє з невидимими співрозмовниками. Те, що у Світлани проблеми з психікою, видно одразу. Але так вийшло, що її в такому стані найближчий родич кинув напризволяще. За словами сусідів, рідний брат Світлани – далекобійник, його вдома вже давно не бачили.

"Людину шкода. Як це – жити на вулиці?", – не знають чим зарадити місцеві мешканці.

Читайте також: У Луцьку п'яні молодики побилися із поліцейськими (відео)

Як розповідають сусідки, в минулому Світлана Цвяткова була грамотною жінкою. Навіть нібито має вищу освіту. Її матір – учителька. А сама вона була заміжня, жила у Болгарії, де у неї є двоє синів. Але, як кажуть люди, років десять тому вона повернулася з-за кордону в нестабільному психічному стані та без документів.

Раніше жінка проживала у батьківській квартирі. Але вже близько року вона ночує в під’їзді. Схоже, брат забрав ключі і не пускає сестру до квартири. Їм він розповідав, що родичка нібито хотіла його отруїти.

І сусіди, і просто небайдужі люди підгодовують жінку. Але є й такі, які проганяють бідолашну. А буває й гірше. Ось уже кілька днів Світлана ходить із синцем під оком. Схоже, жінку десь побили.

Зрештою очевидно, що жінці негайно потрібна допомога і госпіталізація. Між тим у соціальній службі повідомляють: про жінку їм відомо, вона навіть ходить до територіального центру соціального обслуговування на обід.

Заступниця терцентру Лариса Колядко розповідає: спілкувалися із братом цієї жінки, він запевняє, що не виганяв її на вулицю.

Аби прилаштувати жінку на лікування без родичів, потрібно хоча б звернення від сусідів. І це лише в тому випадку, якщо жінка буде становити загрозу для оточуючих, або ж для себе самої.

Читайте також: На Волині двоє дівчат увірвалися у квартиру та жорстоко побили суперницю

У Світлани Цвяткової немає документів, тому вона навіть не може отримувати соціальну допомогу. У соціальному центрі ніби й готові допомогти з документами, але для цього Світлану потрібно госпіталізувати.

Зрештою у центрі повідомили, що уже зв’язалися з її братом й спробують залагодити ситуацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook