У Луцьку напередодні Нового року стався неприємний інцидент, під час якого бродяча собака покусала мешканку міста.

Читайте також: Лучани підозрюють екс-директорку КП "Ласка" в поширенні бродячих собак по місту

Про це журналісту "Під Прицілом" повідомила постраждала лучанка Ольга.

Як стверджує жінка, у суботу, 29 грудня, вона разом зі своєю мамою пішла до луцької амбулаторії сімейної медицини, що знаходиться на вулиці Стрілецькій, 37 аби підписати декларацію із сімейним лікарем. Але сталося не так, як гадалося.

На підході до медичного закладу жінки помітили величезного собаку, який лежав біля вхідних дверей до амбулаторії. У той час, коли Ольга намагалася відчинити двері та пройти у приміщення, собака накинувся на неї та добряче вкусив за ногу.

У той час, коли це сталося із дверей виглянула працівниця реєстратури та невдоволеним голосом сказала, що це собака не їхній і навіть не запропонувала допомогу.

"А що я вам можу зробити? Цей собака не наш, він бродячий!" – сказала медик і закрила двері перед постраждалою жінкою, додавши "Чому вона сюди прийшла?". Зазначимо, що 29 грудня був робочий день і жінка не мала права не впустити лучанку до медзакладу, а тим більше не надати першу медичну допомогу, адже собака дійсно бездомний і невідомо, яку хворобу міг передати Ользі.

Розгублена і поранена жінка залишилась на вулиці біля того ж собаки, який і погляду з неї не спускав і чекав подальших її дій. За декілька хвилин до амбулаторії прийшла завідуюча медичного закладу, яка навіть не поцікавилась, що сталось із жінкою та чому вона стоїть під дверима.

На зауваження Ольги про те, що собака її вкусив, проте ніхто із медперсоналу не надав їй першої допомоги, а просто зухвало зачинили двері, завідувачка відповіла: "Ну Новий рік. Не можна бути такими! Що ж поганого зробив цей собака? І взагалі, чому ви прийшли так рано?", закривши також двері перед жінкою, не оглянувши рану та не надавши допомоги.

Читайте також: У Луцьку бродячий пес покусав молоду дівчину

І лише через хвилин 2-3, коли завідувачка знову вийшла, аби нагодувати того ж собаку, вона впустила жінку і її маму до амбулаторії, щоб її оглянув лікар.

Надавши медичну допомогу та зробивши відповідні щеплення, лікар та медсестра повідомили, що вони усіма силами намагалися прогнати бродячого собаку із території медзакладу, адже тут щодня проходить сотні пацієнтів разом із дітками, проте завідувачка постійно підгодовувала та заохочувала пса назад і зараз він відчуває себе повноцінним господарем території і не впускає до амбулаторії ні пацієнтів, ні працівників.

Поранена та обурена лучанка у свою чергу зателефонувала до міської ради, аби ті посприяли та розібрались із ситуацією, адже на її місці могла б бути і дитина і невідомо чим би це взагалі закінчилось. У Луцькраді звернення містянки прийняли та передали його до КП "Ласка".

Через отакі неправомірні дії медпрацівників можуть постраждати безневинні люди, які приходять до медичного закладу за допомогою, а натомість навпаки отримують загрозу здоров'ю та життю, де медперсонал навіть не намагається надати допомогу та просто закриває двері перед людьми, які цього потребують.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter