В Україні перший місяць літа червень почнеться дощами, а справжнє тепло прийде лише через тиждень після закінчення весни.

Читайте також: Сильні грози і вітер накриють Україну: в яких областях чекати негоду (карта)

Таку думку висловила заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди УкргідрометеоНІІ НАН України Вазіра Мартазінова "Сегодня". Вона додала, що червень буде досить примхливим.

"Після прохолодного першого тижня червня далі буде спекотно й сухо. Із середини місяця в Україну прийде похолодання, в цей час висока ймовірність граду, злив, шквалів", – сказала Мартазінова.

Після цього погода стабілізується, а температура підніметься до +26.

За прогнозами синоптика Леоніда Горбаня, дні з опадами випадуть на довгі вихідні: це традиційно "мокра" Трійця (в цьому році 16 червня) і День Конституції, 28 червня, це п'ятниця, плюс два вихідні.

Читайте також: Через несприятливу погоду уже загинуло дві людини

Синоптики розділяють думку, що літо в 2019 році в Україні буде коротким і прохолодним.

"+20... +22 удень, це ще не осінь. Зате до того буде півтора місяця спеки, особливо в липні, коли весь місяць очікується під +30 у тіні, а на півдні навіть +35 і вище. Легше перенести температурне пекло допоможуть рясні дощі, їх у липні, можливо, буде чотири, приблизно раз на тиждень, у перші 15 днів серпня – ще дві зливи, на початку і в середині місяця", – уточнив Горбань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook