Відпочивати, як відомо, добре. А добре відпочивати – ще краще. Але до того, як дістанетеся до золотих пляжів та райської "все включено", не поспішайте розслаблятися. Адже по дорозі до відпочинку мрії може багато чого трапитися. Приміром, якраз до сезону відпусток в аеропортах з'явилася нова схема "розводу". І попастися на гачок зловмисників може кожен.

Читайте також: "Розводняк" по-луцьки: як шахраї намагаються нажитись на чистках кондиціонерів

Аеропорт – місце у всіх відносини стресовий: вимагає граничної зібраності й уважності. А з недавніх пір ще і підвищеної пильності. Бережіть свій багаж: в деяких країнах Азії набрала популярність нова схема вимагань. І з-за неї схудли гаманці вже тисячі туристів, пише "Znaj ua".

Мандрівникам рекомендують бути напоготові в аеропортах Філіппін і Єгипту. Найнебезпечніше, що потерпілому туристу не допоможуть охоронці. Тому що в "схемі" замішані самі співробітники аеропорту. Виглядає це наступним чином.

Турист здає багаж, а вантажники підкидають в окремі валізи (особливо, дорогі) кулю або гільзу. Після вантаж відправляється на рентген, де працівники огляду вже наперед знають, що їх там очікуватиме "сюрприз".

Читайте також: Будьте обережні: розповіли про нові схеми "розводів" на дорозі

Вони тут же викликають власника валізи, який напевно вже мирно прицінюється до алкоголю в Duty Free. Наляканого туриста починають голосно звинувачувати і погрожувати йому поліцією. Все це відбувається під чуйним наглядом "свого" охоронця. Звичайно, розгубленому і наляканому мандрівникові пропонують вирішити справу мирно: дати хабар працівникам. На що більшість бідолах, звичайно, погоджується.

У підсумку для туриста Duty Free скасовується, а недобросовісні працівники ділять між собою "улов" і вже доглядають жертву з наступного рейсу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter