Лучанка Олена Черенкова у мережі Facebook розповіла про те, чого, на жаль, воліє непомічати поліція. Подаємо допис без змін.

"Я не раз і не два писала про те, що по вул. Винниченка колишній Будинок Офіцерів (біля Карабас-Барабаса) перетворився на притулок для безхатченків та підлітків, яким нема куди подітись та хочеться якогось екстриму! Там можна знайти і використані шприци, і пусті пляшки, і пакетики від "білого порошка". 

"Сусіди з приватного сектору, через який підлітки проходять в цей Будинок, вже втомилися їх ганяти та викликати поліцію. Таке враження, що оскільки це не посеред вулиці, то нікому немає діла. Тим паче, що зараз зима, на вулиці холодно, то ж бажаючі екстриму перемістилися куди б ви думали? До "Спортлото"! Несподіванка? Не думаю".

"В м. Луцьку вже досить тривалий час працюють так звані установи «Спортлото», в яких насправді розташовані ігрові автомати для нелегальних азартних ігор з грошовими ставками. До участі в цих іграх залучаються підлітки, що є злочином по відношенню до них". 

"Так, в «Спортлото», що розташоване на вул. Винниченка, 25 (в підвальному приміщенні, біля мосту через р.Сапалаївка) цілодобово працює зал з ігровими автоматами, там «чергує» чоловік за кличкою «Бос», який наполегливо пропонує і ДАЄ ГРОШІ підліткам (до 200 гривень), щоб заохотити їх до ігри. Жінка, яка називає себе його дружиною, на ім’я «Танька», дає неповнолітнім дівчатам свій паспорт, щоб вони могли купити в магазині поруч цигарки і алкогольні напої". 

"Звідки я це знаю? Від самих підлітків! Такі речі відбуваються не епізодично, залучення підлітків до азартних ігор на гроші та розпиття алкогольних напоїв відбувається СИСТЕМАТИЧНО. Також це подружжя пропонує підліткам «відпочити на хаті» просто в центрі міста, за готелем «Україна»! Там їм пропонують БЕЗКОШТОВНО "спробувати для настрою" наркотичні препарати (амфетамін та інші)".

"Вважаю це злочином, по-перше, по відношенню до психіки підлітків, які ще не в змозі проаналізувати дії таких «добродіїв», по-друге, злочином по відношенню до здоров’я підлітків та по-третє, злочином по відношенню до їхнього життя, яке в такій ситуації перебуває в небезпеці".

"Цю інформацію надали мені самі підлітки, які потрапляли неодноразово до нелегального залу азартних ігор та на «хату відпочинку». Я більше, ніж впевнена, що такі «боси» та «таньки» є і в інших закладах Луцька з нелегальної азартної гри на автоматах. Це є злочином. Як на ваш погляд, панове депутати міської та обласної ради? Політики, молодіжні лідери, пастори християнських церков? "

"Цю інформацію було обговорено на зустрічі з представниками ОБСЄ в Луцьку 29.11.2017, яка відбулася в «Молодіжному центрі Волині». На зустрічі були присутні представники громадських організацій «Переселенці Криму та Донбасу», «Університет Третього Віку», «Волинські перспективи», «Молодіжний центр Волині» та інші, а також психологи, педагоги Луцька, представники міської і обласної влади". 

"Всі вони були шоковані і обурені ситуацією, що склалася в Луцьку з активізацією нелегальних азартних ігор та залученням підлітків до них. Вчора я віднесла заяву начальнику луцького міського відділу поліції Кічуку О.Б. щодо цієї ситуації. Чекаємо на відповідь".