Генпрокуратура повідомила про підозру чотирьом співробітниками відділу фінансового забезпечення бухгалтерського обліку ГУ НП в Київській області.

Читайте також: Компанія волинського нардепа-олігарха "кинула" селян на гроші

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Встановлено, що бухгалтери на основі підроблених документів відкрили 23 карткових рахунків на підставних осіб для виплати зарплати, на які щомісячно з 2007 по 2016 роки перераховувались кошти. Усього за вказаний період сума виведених коштів склала понад 12 мільйонів гривень", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами досудового розслідування чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні ними злочинів, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 358,ч. 4 ст. 190 КК України. Санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Директора "Луцькводоканалу" судять за розкрадання 2 млн грн

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів, а також встановлюється коло інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення вищевказаних злочинів.

Оперативне втручання здійснили співробітники департаменту з розслідування ОВС у сфері економіки ГПУ і ДВБ НПУ. Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter