Двісті кілограм бурштину за день вилучили з луцьких квартир та нежитлових приміщень працівники прокуратури та співробітники УБЕЗу. Серед вилученого добра є оброблений камінь, а є й сирець. Окрім того під час оперативних дій правоохоронці знайшли і верстати для обробки бурштину.

В обласній прокуратурі подробиць та офіційного повідомлення не надають, лише зазначають, що обшуки провели у восьми приміщеннях. Нагадаємо, не так давно у Луцьку затримали двох чоловіків якраз у підпільному цеху по обробці бурштину, який облаштували просто у зйомній квартирі. Хлопці не розгубилися і почали стрілянину по правоохоронцях і ніби то навіть взяли кількох поліцейських у заручники. Двоє відчайдухів виявились рідними братами, які заробляють на бурштині. Попри те, що хлопці чинили опір правоохоронцям, їх навіть не взяли під варту.

До слова, бурштинова лихоманка на Волині та сусідній Рівненщині триває вже кілька років і все це нелегально. За сонячний камінь розгорнулася справжня війна, проте вивести його видобуток на законний рівень досі не вдалося. Якщо лише за один день у місті виявили 200 кілограм бурштину, то можна лише уявити, яка лише космічна кількість цього каменю була незаконно викопана та вивезена з області за останні два роки. Тим часом два центнери бурштину та вилучені для його обробки станки правоохоронці оцінюють у понад мільйон гривень.