Скандальна історія, що трапилася 27 березня у РЦ "Промінь", має своє продовження.

Читайте також: Погрози та "мати": як нечесна луцька бізнесменка наживається на працівниках

Як повідомляли ЗМІ раніше, підприємець, яка винаймає торгову площу на четвертому поверсі закладу, Шевчик Марія, власниця кав'ярні "Sheff Coffee" не виплатила заробітної платні своїй працівниці Демидюк ІриніБа більше, вона привселюдно облаяла та обматюкала дівчину, не віддавши при цьому їй оригінали документів. Жінка навіть мотивувала свої дії тим, що дівчина у неї взагалі не працювала та вона її не знає. Проте суд все ж таки довів до логічного закінчення дану справу та призначив бидлуватій бізнесменші штраф у розмірі майже 112 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському апеляційному суді у понеділок, 19 листопада.

Нагадаємо, що наприкінці березня у тому ж "Sheff Coffee" розгорівся скандал. Працівниця Демидюк Ірина заздалегідь повідомила свою роботодавицю Шевчик Марію про те, що вона вирішила змінити місце роботи і повідомила, щоб їй шукали заміну, адже заклад мав працювати до 2 години ночі, а Марія більше місяця не хотіла офіційно влаштовувати дівчину, щоб не сплачувати за неї податки. Однак, реакція горе-бізнесвумен була своєрідною: вона привселюдно зганьбила та обматюкала дівчину, не віддала чесно відпрацьованої заробітної платні та оригінали документів. Тож, Ірина разом із журналістами звернулась до поліції, аби ті допомогли розібратись у ситуації та повернути їй документи. За фактом привласнення Марією Шевчик чужих документів, поліція розпочала розслідування справи. Також про даний прикрий випадок було повідомлено Управління Держпраці у Волинській області та ДФС.

В Управлінні Держпраці на заяву Ірини відреагували досить швидко та провели інспекцію у даному закладі, де виявили ряд порушень зі сторони підприємиці та оштрафували Шевчик Марію майже на 112 тисяч гривень за одного неоформленого працівника. Проте, окрім штрафу, відомство склало два адмінпротоколи, які невдовзі передали на розгляд до суду. 

Читайте також: У "свідомого" волинського депутата відмовилися надати відео, де власниця матюкає і погрожує своїй працівниці

Проте, погодитись із таким рішенням скандальна бізнес-вумен аж ніяк не могла і вирішила оскаржувати неправомірні, на її думку, дії з боку правоохоронних органів та звернулась до суду. Але ж сталось не так як гадалось: ситуація, яку хотіла "вирулити" нечесна підприємиця на свою користь, все ж обернулась проти неї самої.

Детально ознайомившись із матеріалами справи та вивчивши усі подробиці, суд все ж став на бік обманутої дівчини. Подавши на апеляцію, Марія знову ж таки "обпеклася" та не змогла навіть з допомогою адвоката, яка ревно наполягала на тому, що Ірина вводить суд в оману і взагалі ніколи не працювала у її підзахисної, довести свою невинуватість. Але, знайшлися свідки, які підтвердили те, що бачили Ірину за барною стійкою в кав'ярні та регулярно приходили до привітної дівчини на горнятко кави. 

Тож, зваживши усі докази винуватості горе підприємиці, суд залишив рішення попередньої інстанції без змін – бидлувата та брехлива бізнесменша все ж заплатить чималий штраф у розмірі майже 112 тисяч гривень, як цього і вимагає закон.

Додамо, що навіть при "законі бумеранга", коли Марія Шевчик таки відповіла за свої діяння та програла, вона не віддала Ірині оригінали документів і навіть не вибачилась перед дівчиною за привселюдне приниження та триповерхові мати, які посипались на працівницю, котра тільки побажала змінити місце роботи.

Отже, можна з упевненістю сказати, що справедливість існує. І за чийсь рахунок ніколи не доб'єшся для себе кращого життя.

Віталій Іщук

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter