Скандальну власницю луцької кав'ярні "Sheff Coffee", яка привселюдно облаяла та зганьбила свою працівницю на очах у відвідувачів і відмовилася повертати їй документи, оштрафували на майже 112 тисяч гривень. 

Читайте також: "Ти ох**ла?" – у Луцьку бізнесвумен привселюдно принизила свою працівницю і погрожувала тій розправою

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Санкції щодо жорсткого порушення трудового законодавства горе-власниця Марія Шевчик разом зі своїм адвокатом Олександром Давидюком хоче оскаржувати в суді, а своїй колишній працівниці до цих пір так і не повернула документів, через що Ірина Демидюк не може офіційно влаштуватись на нову роботу та втрачає свій стаж, якого у неї понад чотири роки.

Свого часу колишній працівниці кав'ярні "Sheff Coffee", що знаходиться на четвертому поверсі РЦ "Промінь" Ірині Демидюк для того аби повернути свою трудову та медичну книжку довелося писати заяву до поліції та Управління Держпраці у Волинській області. 

Нагадаємо, що наприкінці березня у тому ж "Sheff Coffee" розгорівся скандал. Працівниця Демидюк Ірина заздалегідь повідомила свою роботодавицю Шевчик Марію про те, що вона вирішила змінити місце роботи  і повідомила, щоб їй шукали заміну, адже заклад мав працювати до 2 години ночі, а Марія більше місяця не хотіла офіційно влаштовувати дівчину, щоб не сплачувати за неї податки. Однак, реакція горе-бізнесвумен була своєрідною: вона привселюдно зганьбила та обматюкала дівчину, не віддала чесно відпрацьованої заробітної платні та оригінали документів. Тож, Ірина разом із журналістами звернулась до поліції, аби ті допомогли розібратись у ситуації та повернути їй документи. За фактом привласнення Марією Шевчик чужих документів, поліція розпочала розслідування справи. Також про даний прикрий випадок було повідомлено Управління Держпраці у Волинській області та ДФС.

В Управлінні Держпраці на заяву Ірини відреагували досить швидко та провели інспекцію у даному закладі, де виявили ряд порушень зі сторони підприємиці та оштрафували Шевчик Марію майже на 112 тисяч гривень за одного неоформленого працівника. Проте, окрім штрафу, відомство склало два адмінпротоколи, які невдовзі передадуть на розгляд до суду. 

Читайте також: Погрози та "мати": як нечесна луцька бізнесменка наживається на працівниках

Але, штраф, який наклали на горе-підприємицю, Марія Шевчик погрожує оскаржувати в суді разом зі своїм захисником, але незрозуміло тільки, яким чином вона збирається це робити, адже Фіскальна служба та поліція підтвердили наявність неоформлених трудових відносин між працедавицею та Іриною. 

У свою чергу, говорити із журналістами та пояснити свою позицію та дії Марія категорично відмовляється та щоразу втікає від камери. І незважаючи на скарги та заяви на підприємицю, трудова, медична книжка і копія паспорта та ідентифікаційного коду таки залишається в руках одіозної бізнесменши.

Наразі Ірина проходить стажування на новій роботі і коли дійде черга до офіційного працевлаштування, дівчина не знає, що буде робити. Вона просто хоче повернути свої документи аби заробляти на прожиття, але Марія категорично відмовляється з нею спілкуватись та йти назустріч.

Читайте також: У "свідомого" волинського депутата відмовилися надати відео, де власниця матюкає і погрожує своїй працівниці

Додамо, що на прохання правоохорнців, у закладі депутата Покровського відмовили у наданні записів, які могли би підтвердити або спростувати факт приниження гідності молодої дівчини, зіславшись на незрозумілі технічні проблеми із відеокамерами. Ніби-то, саме у ті дні, за дивним збігом обставин, проводився демонтаж камер відеоспостереження на четвертому поверсі, відповідно вони нічого не зафіксували. 

Тож, нам же залишається тільки надіятися на те, що правоохоронні органи доведуть почате до кінця і не дозволять людям, які заробляють на чужих бідах і сльозах, чинити схожі безчинства, а для хамовитої Марії ця ситуація буде уроком на все життя і вона зробить для себе певні висновки.


Віталій Іщук 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter