Заступник міського голови Луцька Ігор Поліщук прокоментував критичну заяву "церуна" Сергія Григоренка щодо підвищення ціни за рекламу на білбордах. Зокрема, екс-чиновник зазначив, що дане рішення міської влади є хибним. 

Читайте також: Екс-заступник мера Луцька зганьбився через скандал у лісгоспі та антисемітизм

"На злодієві шапка горить"... Ось і проявився Сергій Григоренко, полум'яний, лобіст різних видів бізнесу, лобізм якого в свій заохочувався на належному рівні.

Коротко прокоментую ситуацію з і скасуванням знижки на зовнішню рекламу та подальше підняття тарифу на 49%.

Раніше в міський бюджет з одного борду платили 900 грн. у зв'язку з раніше існуючою знижкою, щедро простимульованою людьми, близькими до колишньої влади. Нещодавно ми цю знижку ліквідували, внаслідок чого прогноз надходжень до бюджету збільшився орієнтовно на 3 млн. грн. в рік.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Після цього було прийняте рішення про підвищення тарифу на 49%. Тепер з одного борду в бюджет міста буде надходити орієнтовно 2850 грн. з ПДВ. в місяць.

Одна сторона борду в місті здається в оренду в середньому від 2500 грн. в місяць (хоча є й борди, де одна сторона 6000 грн.). Виходить, що мінімальний дохід від здачі в оренду одного борду враховуючи всі підвищення буде становити 2150 грн. Тому про збитковість й мови не може бути.

Але тепер кошти, які осідали в кишенях чиновників як вдячність за збереження знижки та непідвищення плати будуть йти в бюджет міста. І за ці кошти буде розвиватись освітня й медична галузі.

Вжиті нами заходи збільшать доходи міського бюджету від зовнішньої реклами в рік до 10 млн. грн", – написав Поліщук у Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter