До обласного бюджету будуть вносити зміни. Розподіл субвенції на природоохоронні заходи у 2019 році та перерозподіл коштів у дошкільно виховні навчальні заклади міста Рожище та багато іншого.

Читайте також: Величезні надходження і жахливі борги: ДКП "Луцьктепло" займеться прокуратура через ряд порушень

Про деякі запропоновані зміни до обласного бюджету повідомила голова комісії Ірина Вахович. Зокрема йдеться про перерозподіл коштів на позиції дошкільного навчального закладу в місті Рожище. Рожищенський міський голова звернувся до облради з проханням змінити цільове призначення 400 тисяч гривень.

"Мінус 200 тисяч – в нас позиція була "На благоустрій території ДВНЗ №2 "Дзвіночок" міста Рожище" і мінус 200 на території дитячих майданчиків ДВНЗ ясла-садочок №2 "Дзвіночок" міста Рожище Рожищанського району. І замінити ці дві позиції такою позицією – плюс 400 тисяч для проведення реконструкції пішохідних доріжок та проїздів на території ДВНЗ №2 "Дзвіночок" по вулиці Привокзальна, 14 в місті Рожище Волинської області – згідно ПКД", – повідомила Ірина Вахович, голова постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Читайте також: Депутат Волиньради висловив своє бачення стосовно недостатньої кількості приміських автобусів

Члени комісії одноголосно підтримали такі зміни до обласного бюджету – винесення цього питання на сесію облради. Погодили і перелік природохоронних заходів, на здійснення яких спрямують 3 млн 138 тисяч гривень. Днем раніше цей самий перелік вже погодили на комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів. Заступник голови комісії та депутат облради Михайло Імберовський поцікавився – чи входить до переліку ремонт гідротехнічної споруди, яка допоможе вирішити проблему обміління озера Світязь. Щоб зладнати одну таку споруду – необхідно 450 тис. грн і ще 50 тис. грн на проектно-кошторисну документацію.

Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський розповів – все впирається у виділення коштів на проектно-кошторисну документацію.

Кошти на ремонт гідротехнічної споруди будуть виділятись на умовах співфінансування – по 50% від загальної суми з обласного та місцевого бюджету. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook