Першу лінію вакуумного поїзда за технологією Hyperloop може бути запущено в Україні в найближчі 5 років.

Читайте також: В "Укрзалізниці" презентували нове меню (фото)

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з виконавчим директором компанії Hyperloop Transportation Technologies Дірком Альборном.

"Вперше Hyperloop тестуватиметься на експериментальній ділянці в Тулузі. Перший комерційний запуск можливий в Тулузі. Я хочу, щоб у найближчі 5 років ми прийшли бодай до однієї лінії Hyperloop в Україні. Буде правильно провести переговори з партнерами в Китаї і Європейському Союзі і з'єднати Hyperloop доставку вантажів з Китаю до країн ЄС", – сказав він.

Також, міністр повідомив, що цього року завершуються роботи з розробки попереднього ТЕО і наступного року має розпочатися конструювання тестової труби в Україні.

Читайте також: В Україні з'явиться 10 автобанів: розповіли, який маршрут матиме перший

"Будівництво тестового майданчика в Україні залежить від нашої співпраці з компанією HTT. Якщо ми бачитимемо доцільність відпрацювати тестування на існуючому майданчику в Тулузі (де компанія HTT будує Hyperloop- УНІАН), а в Україні вже будувати Hyperloop версії 2.0 або 3.0, то ми підемо цим шляхом. Все залежить від того, наскільки це буде економічно ефективним", – сказав Омелян.

Міністр зазначив, що зараз розробка попереднього техніко-економічного обґрунтування здійснюється на волонтерських засадах.

"Це ми робимо спільно з національною академією наук України. Поки що ми робимо це на волонтерських засадах. Без грошей", – уточнив Омелян.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter