На Волині, через захворювання на коронавірусну інфекцію, закрили пункти медичної допомоги.

Читайте також: На Волині жінка з 2-річною дитиною захворіли на COVID-19

У двох санітарок та у 62-річного водія "швидкої" медичної допомоги зі Старовижівського району було виявлено коронавірус, через це у Старій Вижівці та Сераховичах закрили пункти медичної допомоги.

3 квітня чоловік помер, згодом стало відомо, що у членів його родини – дружини, доньки та онуки – теж виявили COVID-19.

Як повідомив директор КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Шмаль, у зв’язку з виявленням коронавірусу у водія "швидкої" 3 квітня було закрито Старовижівське відділення екстреної медичної допомоги на карантин – на 14 діб, пише ІА Волинські Новини.

"Із сьогоднішнього дня закрили також пункт екстреної медичної допомоги села Сереховичі Старовижівського відділення ЕМД через те, що санітарка з позитивним тестом ПЛР. Хоча сама вона зі Старої Вижівки, але працювала в Сереховичах", – сказав Володимир Шмаль.

Він додав, що всі працівники пункту екстреної медичної допомоги знаходитимуться на самоізоляції.

Читайте також: У місті на Волині виявили три нових випадки зараження на коронавірус

Поки ж пункт екстреної медичної допомоги села Сереховичі Старовижівського відділення ЕМД не опрацьовуватиме виклики, котрі надходитимуть від населення, їх перенаправлятимуть бригадам Ковельського, Любомльського, Турійського і Луківського відділень.

Водночас Володимир Шмаль зазначив, що працівники "швидких" забезпечені в достатній кількості масками, респіраторами і рукавицями. Натомість в медиків закінчуються захисні костюми – їх залишилося всього близько 200. З його слів, існує проблема з постачанням, адже в нинішніх умовах важко знайти місце, де можна їх придбати.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook