Для передачі до ОЗХЗ ( Організація із заборони хімічної зброї )потрібен повний пакет документів. Наразі МЗС збирає з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали і докази.

Читайте також: Ялта пішла під воду: з'явилося фото і відео потопу на окупованій території

Міністерство закордонних справ (МЗС) направить звернення до міжнародної Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) через ситуацію на "Кримському титані".  Про це у коментарі "5 каналу" повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца, – пише УНІАН.

За її словами, відповідний документ буде направлено до ОЗХЗ після результатів експертиз щодо стану хімічного забруднення в окупованому Криму.

"Для передачі до ОЗХЗ нам потрібен повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Потрібна експертна оцінка наших відомств, і щойно ми їх отримаємо, – думаю, це буде найближчим часом – ми одразу передамо це в Організацію з заборони хімічної зброї", – заявила Беца.

В ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

На даний час, від токсичних викидів постраждало більше 60 прикордонників.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу у Армянську.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Читайте також: Жителі Рівненщини підхопили небезпечну інфекцію у Криму

Заступник міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш повідомив, що причиною негативного впливу заводу "Кримський титан" на навколишнє середовище і здоров’я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

У Мінооборони України заявляли, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter