Через пункт пропуску "Ягодин" везли речі з секонд-хенд вартістю більше мільйона гривень. Проте брокер надав митникам неправдиву інформацію про товар.

Читайте також: Як затримували волинського прикордонника-контрабандиста

Під час митного оформлення вантажу брокером подалась декларація, згідно з якою одяг, взуття та речі з текстилю "не сортовані, ношені або вживані, оригінальний домашній збір (SecondHand), дезінфіковані, упаковані в пластикові мішки, ступінь зносу до 30%"  їхали з Великобританії і коштували 9500 доларів США, – повідомляє прес-служба ДФС у Волинській області.

Проте у відповіді польських колег містилась завірена копія митної декларації, відповідно до якої цей же товар був проданий польською компанією українському товариству за 46 083 Євро.

Читайте також: Митника з Волині, який пропустив 1,5 тонни бурштину, перевели працювати на Тернопільщину

За курсом Національного Банку України станом на момент правопорушення це складало 1,373 млн грн.

Таким чином волинянин подав документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника і одержувача товару, а також неправдиві відомості, необхідні для визначення його митної вартості.

Відповідно до ч. 1 статті 483 Митного Кодексу України чоловікові "світить" штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter