Український журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов висловив свою думку з приводу вибухів на складі 6-го арсеналу боєприпасів в Ічні Чернігівської області.

Читайте також: У Росії розбився військовий винищувач: опублікували момент падіння (відео)

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Сватове-Балаклія-Калинівка-Ічня. Зрозуміло, швидше за все це чергова диверсія РФ, яка централізовано знищує запаси наших боєприпасів.

Зараз, звичайно, знову підуть чутки про ревізії, що, мовляв, самі крадуть і підривають. Але все це нісенітниця. По-перше, злодіям підривати склади не варто, вони ніяких ревізій не бояться, їм склади навпаки – цілі потрібні, наші старі боєприпаси ніхто не прагне вже викрадати, вони вже все давно перевищили граничні терміни зберігання і потребують перевірки та переспорядження. По-друге, ніяких слідів продажу фрагментів боєприпасів або цілих боєприпасів немає, а якби щось хтось хотів вкрасти після Балаклеї і Калинівки то вже давно б засвітилися ці предмети. Так що це диверсія – це як зазвичай неприємно чути тим, хто відповідає за наземну охорону і за ППО про безпілотників, але це диверсія", – йдеться у дописі.

Він зазначає, що безпілотник до місця події долетить так само як долетів до Балаклеї.

За його словами, після Балаклеї стан складів досліджувала комісія РНБО і затвердила державний план розосередження боєприпасів і підвищення безпеки арсеналів.

"Однак вибухнула Калинівка, і виявилося, що начальник Генштабу Віктор Муженко не виконав план розосередження боєприпасів і в Калинівці були провалені всі необхідні заходи щодо безпеки, не забезпечена охорона на землі і з повітря. "Народний фронт" зажадав відставки Муженко. Але президент і всі його наймані порохоботи заявили, що Муженко чіпати не можна, що "НФ" зводить рахунки, потрібне розслідування, а не відставка. Зрозуміло, розслідування показало, що за вибухи в Калинівці ніхто з вищих посадових осіб не відповідає, рішення РНБО нічого не значать, і ніхто не покараний.

Читайте також: Як українські військові знищують бойовиків на Донбасі (відео)

Завтра з ранку Міноборони заявить, що вибухнули старі і непотрібні армії боєприпаси, і нарешті-то ми утилізували те, що самі давно хотіли кудись викинути.

Президент скаже, що ми ведемо війну, у нас багато досягнень, але і ворог сильний, і що він виступає з ініціативою в наступному році дати ще кілька мільярдів для армії в наступному році на безпеку арсеналів, і що винні мають бути суворо покарані після розслідування", – пише журналіст.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter