Сьогодні, 21 березня до тимчасової комісії Волинської обласної ради звернувся представник ініціативної групи села Воля Любешівська та розповів про чергову "схему" дерибану землі управлінням Держгеокадастру у Волинській області.

Читайте також: Корупціонери і казнокради: хто хоче очолити Держгеокадастр на Волині

Виявляється, що управління Держгеокадастру без жодного погодження із громадою селища виділило 54 гектари землі в урочищі "Поплава" львівській фірмі, яку пов'язують із заступником начальника управління Анатолієм Поляковим.

"Одного дня дядько вивів коня на пасовище, аж тут приїжджають бульдозери і представники невідомої нам фірми заявляють, що це їхня земля", - розповідає місцевий мешканець.

Виявляється, що раніше був проведений аукціон, про який селяни нічого не знали і відбулося, без перебільшення рейдерське захоплення землі.

"Львівське підприємство заявило, що хоче висадити тут горіховий сад, але де, на пасовищах? Думаю, що причиною всьому бурштин», запевняє селянин. З цього приводу жителі Волі Любешівської зверталися до поліції та Служби безпеки України, але отримували банальні відписки.

Депутат обласної ради Олександр Омельчук наголосив, що аналогічна ситуація вже мала місце в Маневицькому районі, коли була приватизована земельна ділянка під конкретних людей.

"Потрібно звернутися до обласного прокурора та СБУ, а також до голови районної ради, щоб відмінив незаконне рішення про передачу земельної ділянки", - обурювався депутат облради Святослав Кравчук.

Іншої думки був керівник "Волиньприродресурсу" Василь Столяр заявивши, що районна рада тут нідочого, а землі виділяла адміністрація разом із Поляковим.

Члени комісії вирішили звернутись до правоохоронних органів з вимогою перевірити законність передачі земельної ділянки.

Жителі Волі Любешівської запевняють, що у разі не вирішення питання змушені будуть вдаватися до радикальних дій та перекриватимуть дороги.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter