Волинська обласна рада  подала позов до суду на Департамент фінансів Волинської обласної державної адміністрації про їхні протиправні дії, в результаті яких обласний бюджет на 2019 рік не працює. Четверте судове засідання по цій справі відбулося 15 квітня.

Читайте також: Савченко збіднів на посаді голови Волинської ОДА на "кругленьку" суму

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Минув перший квартал, а головний фінансовий документ області досі залишається заблокованим. Натомість у Волинському окружному адміністративному суді провели четверте підготовче судове засідання. Під час нього розглянули низку питань, зокрема про виклик до суду свідка директора Департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігоря Никитюка.

"Предмет є щодо дій Департаменту фінансів, не Никитюка. В цілому Департамент фінансів на вашу думку не виконав дії, визнати їх протиправними, щодо тимчасового розподілу на перший квартал …якщо перший квартал предмет позову, для чого Никитюк, не тяжко викликати, але це ж викликається людина для того, щоб довести суду, ті факти або обставини, які нам невідомі…він прийде нам підтвердить", – сказав Віктор Мачульський, суддя Волинського окружного адміністративного суду.

Представник Волиньради просила розглянути питання про виклик свідка в наступному судовому засіданні, аби з*ясувати чи в цьому є необхідність.

Читайте також:  Губернатор Волині Савченко розпорядився закрити 21 ФАП у Шацькому районі

"Ваша честь в такому випадку, якщо можна це клопотання розглянути в наступному засіданні, коли ми побачимо позицію відповідача, щодо конкретного предмету позову, а також є ще декілька документів з якими я хотіла б ознайомитись…і відповідно ми приймем рішення щодо доцільності", – заявила Світлана Хороша, заступник начальника з питань юридичного забезпечення діяльності Волинської облради.

Також вирішували питання про залучення до справи третьою стороною на стороні позивача адвоката Юрія Третичного.

В ході судового засідання представники Волиньради змінили предмет позову, а справу відклали до 22 квітня 2019 року у зв*язку з необхідністю представника Департаменту фінансів ознайомитись з нововиявленими обставинами.

Детальніше у сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook