На думку фахівців Інституту вивчення раку, більше всіх схильні до захворювання діти, які провели перші роки життя в "стерильному" оточенні, уникаючи публічних місць і контактів з іншими дітьми.

Читайте також: Кожен третій волинянин задоволений своїм здоров’ям

Вчені з'ясували, що стерильна чистота в будинку здатна викликати у дітей гострий лімфобластний лейкоз. Результати дослідження опубліковані у виданні MedicalXpress. Експерти проаналізували десятки робіт, в яких описано дане захворювання.

Вони встановили, що хвороба формується в два етапи. На першій стадії відбувається генетична мутація і у зародків формується схильність до небезпечного недугу. Далі звичайне простудне захворювання здатне спровокувати гострий лімфобластний лейкоз
.

При цьому вчені стверджують, що у дітей, якіжили в ранньому віці вчистоті, частіше проявляється дане захворювання. Діти, які відвідують дитячий садок з ясел, менш схильні до недугу.

Читайте також: Фальсифіковані ліки масово заполонили аптеки України

Доводи фахівці підтвердили лабораторними експериментами. Виявилося,вирощені в стерильних умовах миші на лейкоз хворіли частіше, ніж ті гризуни,яких містили в звичайній обстановці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter