Бюджет області – майже 7 мільярдів гривень. Це сума, за якою Волинь житиме весь рік. Адже великих доходів та податків непередбачено. Журналісти розбирались, чому за бюджет не голосувала пропрезидентська партія, і що про це думають депутати.

Читайте також: Голова Гіркополонківської ОТГ і депутати від БПП наплювали на громаду через політичні ігри

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Цьогоріч у бюджеті області закладено майже 7 мільярдів гривень. Однак, назвати спокійною 33 сесію Волинської обласної ради неможна. Волинська ОДА проігнорувала зміни, які запропонувала обласна рада. Голова бюджетної комісії Ірина Вахович зазначила,  що негативну реакцію викликало те, що перенаправили кошти із перинатального центру, допоки не закупили все необхідне обладнання. 

Зокрема йдеться про 17 мільйонів гривень, які повернуть до об’єкту із вільних залишків не пізніше, ніж у травні цього року. Ще одним критерієм, за який проголосували депутат і який не підтримала адміністрація став депутатський фонд. Кожного року на одного депутата виділяється сто тисяч гривень для вирішення проблем людей, зокрема й виділення коштів на лікування. Більше шести мільйонів гривень пішло на цю статтю видатків.  

Читайте також: "Х*й вам, а не мій голос", – мережі про Петра Порошенка і БПП на Волині

"Найчастіше люди звертаються із проблемами, які повязані зі здоров’ям. Людям просто не вистачає коштів,  щоб пролікуватися у разі хвороби. Через такі проправки пропрезидентська партія БПП непроголосувала за бюджет області на 2019 рік", – заявила Вахович.

Схожа тенденція була і на сесії Луцької міської ради. Там партія БПП взагалі не з’явилася на засідання.

Бюджет обласні вже підписаний першим заступником голови обласної ради. Заключне слово за головою ОДА Олександром Савченком. Адже від його розчерку пера залежатиме, за які кошти житиме область.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter