Підтримка Волинської облспоживспілки, яка роками наживалася на посередництві між підприємцями та міськрадою, та запекла критика нового КП "Луцькі ринки" з боку колишніх заступників Луцького міського голови пов’язана з тим, що вони раніше отримували преференції від облспоживспілки.

Читайте також: Невдаха-експерт від "Континіуму" хоче очолити Луцьку райдержадміністрацію

Про це під час ефіру на ТРК "Аверс" 13 червня розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Під час 42 сесії міськради йшлося про надання КП "Луцькі ринки" земельної ділянки під ринком "Завокзальний" на вулиці Карпенка-Карого.

КП "Луцькі ринки" створили зовсім нещодавно, а кілька місяців тому через конкурс обрали директора. Зараз підприємство активно працює, і на нього покладають великі надії. Серед функцій підприємства – наповнення бюджету.

Зараз два найбільші ринки, які функціонують у місті – Центральний та Завокзальний, були в оренді у Волинської облспоживспілки, яка є приватним підприємством. Підприємці, які торгують на ринках, до отримання облспоживспілкою прибутків та вирішення питань не мають жодного стосунку. Таким чином, облспоживспілка є посередником між Луцькою міськрадою як власником землі і підприємцями, які здійснюють торгівлю на ринках. Після того як приблизно 70 сотих землі Центрального ринку передали "Луцьким ринкам", встановлять ціну оренди торгового місця для підприємців. Вона буде на 20 гривень нижчою, ніж в облспоживспілки (90 гривень на противагу 110 гривень за метр квадратний). Зважаючи на непростий час, міська влада йде на поступки підприємцям.

Читайте також: Скандально відомі експерти Волинського ЦРУ не усвідомили важливості "Луцьких ринків"

"Я спілкувався з багатьма підприємцями, які торгують на Старому та Варшавському ринках, і неодноразово вони говорили про тиск з боку облспоживспілки на тих підприємців, які намагалися виступити проти такої необґрунтовано високої ціни", – розповів Ігор Поліщук.

На бік облспоживспілки зараз стають екс-заступники міського голови та експерти "ЦРУ" Тарас ЯковлевСергій Григоренко та Юрій Моклиця.

Коли ще за минулої каденції порушували питання необхідності створення КП "Луцькі ринки" та припинення договорів оренди з облспоживспілкою, Яковлев та Григоренко виступали проти. Зі слів радника міського голови, ці люди постійно були на зарплаті у Володимира Горгута для того, щоб ці ринки залишалися в облспоживспілки, щоб кошти надходили не до міського бюджету, а облспоживспілці, щб договори оренди землі не припинялися і продовжувався безлад та решта речей, які облспоживспілка розвела на ринках.

"Безумовно, сьогодні їм це боляче, тому що вони більше не мають можливості отримувати від облспоживспілки ці преференції, які вони мали", – відзначив радник міського голови.

Читайте також: Чому дискредитовані чиновники Луцькради воліють бути політичними клоунами?

Також він нагадав, що облспоживспілка погрожувала не продовжувати договори оренди, відключала електропостачання, є факти про підпалювання контейнерів підприємцям. Такими рекетирськими методами облспоживспілка намагалася тримати ситуацію під контролем і підприємців, які мали сміливість виступити проти, ставили на місце таким чином. Радник міського голови відзначив, що такі методи нецивілізовані та неприйнятні, а КП "Луцькі ринки" працюватиме з підприємцями на умовах партнерства, цивілізованих відносин. 

Ігор Поліщук нагадав, що виконком оголосив всеукраїнський конкурс на створення найкращої концепції території перед замком із збереженням частини ринку, яка буде привабливою і для лучан, і для туристів.

На місці Старого ринку у Луцьку, з його слів, буде адекватна історичній забудові та Старому місту зона відпочинку, приваблива туристична зона, на яку буде не соромно поглянути з вежі замку. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter