На Волинській митниці перед призначенням на посаду змушують писати заяву на звільнення – без дати за згодою сторін.

Читайте також: Які схеми корупційних заробітків діють на Волинській митниці

Інформація про таку кадрову політику структури з'явилася у мережі Інтернет, а відповідний факт у телефонній розмові із журналістами підтвердив колишній працівник митниці, який писав таку заяву.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Таку заяву на звільнення писав колишній працівник Волинської митниці Євген Шелігацький. У ній стоїть підпис митника, проте відсутня ще одна дуже важлива деталь – дата написання заяви. 

Як стверджують інтернет-джерела, подібні заяви без дати пишуть усі співробітники Волинської митниці ДФС, яких призначають на ту чи іншу посаду.

Зрозуміло, що наявність такого документу дозволяє митниці в будь-який момент звільнити людину із займаної посади, якщо вона раптом заважатиме. Адже потрібно всього проставити потрібну дату в уже написаній заяві, а під загрозою бути в будь-який момент звільненими працівники митниці безумовно виконують усі вказівки керівництва. 

Один із колишніх працівників митниці Андрій Олер, якого звільнили за такою заявою, неохоче говорить про інцидент із написанням заяви на звільнення при прийнятті на роботу, однак каже, що буде добиватися справедливості в суді. 

Читайте також: Волинський митник розповів про корупційні схеми головного фіскала області

Написання заяви на звільнення при прийнятті на роботу дозволяє контролювати працівника. Це свого роду спосіб впливу на підпорядкований особовий склад, не для того щоб він виконував законні вказівки, а скоріше навпаки. 

Наразі Євгена Шелігацького, який на Волині примудрився пропустити через кордон 1,5 тонни бурштину, призначили заступником начальника Тернопільської митниці. Там він буде відповідати за протидію митним порушенням та міжнародну взаємодію. Однак, скоріш за все, затримається він там не довго і повернеться на Волинь на рівнозначну посаду та буде уже не виконуючим обов'язків, а керівником.

Детальніше дивіться в сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter