Сіль є одним з найбільш спірних продуктів. Обійтися без неї в кулінарії практично неможливо. Плюс до всього, сіль необхідна організму в якості необхідного елемента, який бере участь в життєво важливих обмінних процесах.

Читайте також: Назвали найкорисніші види м’яса для здоров’я людини

Але в той же час медики постійно нагадують нам про те, що надлишок солі та солоних продуктів у раціоні може привести до серйозних проблем зі здоров’ям, нагадує Народна Правда.

Сіль підвищує артеріальний тиск і сприяє розвитку гіпертонічної хвороби. Сильно солона їжа негативно впливає на кровоносні судини, звужуючи їх. Тому підвищується тиск і якщо не перестати вживати у великій кількості сіль, то може дійти до хронічної гіпертонії.

Порушує мозковий кровообіг, внаслідок чого погіршуються когнітивні здібності мозку. Виходить, що при надмірному споживанні солі людина ризикує в літньому віці зіткнутися з таким захворюванням, як старече недоумство.

Призводить до ожиріння. Сіль затримує рідину в організмі і підсилює апетит, тому як потужно впливає на смакові рецептори і чим більше посолена їжа, тим вище ймовірність, що людина переїсть. В результаті ми маємо зайві кілограми, від яких можна позбутися, відмовившись від солі взагалі або ж знизивши її споживання до мінімуму – 3-5 г на добу.

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які вбивають ваше здоров'я

Варто пам’ятати, що в більшості продуктів харчування вже є сіль і додаткове додавання цього “підсилювача” смаку не потрібно. Наприклад, ви готуєте бутерброд з ковбасою, сиром і свіжими овочами. У всіх інгредієнтах, крім овочів, сіль вже присутня, і в хлібі, і в ковбасі, і в сирі, але чомусь багато примудряються ще підсолювати помідор, огірок, солодкий перець, лист салату і так далі. І це при тому, що більшість додають в бутерброди магазинні соуси, в яких солі більше, ніж можна собі уявити.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter