Кава – це один з найпопулярніших напоїв людства. А її запах вранці може звести з розуму. Але чому ж не можна пити цей підбадьорливий напій на голодний шлунок? Дієтологи пояснили, що це може завдати організму серйозної шкоди.

Читайте також: Медики назвали найнебезпечніший алкоголь для організму

Чашка гарячої кави, випита натщесерце, може дратувати стінки шлунка, підвищуючи кислотність секрету. Часті подібні експерименти можуть призвести до появи хронічних захворювань. Вважається, що якщо в чорний кава додати молоко, то дія його стане м’якше. Про це пише Ліга кави.

Людям з підвищеною кислотністю особливо не рекомендується пити каву натщесерце. Не забувайте, що чашкою ароматного напою ви можете насолодитися після повноцінного сніданку, що включає в себе, білки жири і вуглеводи.

Тривале вживання цього напою натщесерце може призвести до гастриту або навіть до виразки шлунка, з можливою трансформацією в онкологію. При виразці і гастриті пити каву категорично забороняється.

Читайте також: Розповіли, кому не можна їсти мандарини

До речі, розчинна кава для шлунка найшкідливіша. Поза всякою залежністю від її виду (гранульована, порошкова або сублімована) – цей продукт дуже негативно впливає на шлунок. У меленій каві найбільш небезпечною для людини складовою виступає гуща, що містить різні компоненти, що негативно впливають на організм.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook