Антиоксиданти, якими багаті яблука, допомагають усувати небезпечні клітинні мутації.

Читайте також: 8 повсякденних звичок, які вбивають нашу техніку

У людей, які регулярно їдять яблука, дуже рідко зустрічається рак кишечника – набагато рідше, ніж у тих, хто з якихось причин не любить і не вживає ці фрукти, пише Newsyou.

До даного висновку прийшли після проведеного дослідження вчені з Польщі.

Польські фахівці запросили для обстеження 600 добровольців, у яких було діагностовано онкологічне захворювання, а також 800 осіб, які не хворіють на рак. Вивчення особливостей способу життя учасників показало, що присутність яблук в постійному раціоні харчування людей корелює з їх кращої захищеністю від раку – зокрема, від раку кишечника.

"У людей, що вживають свіжі яблука, ризик виникнення раку кишечника на 50% нижче, ніж у тих, хто відмовляється від даного фрукта", – констатували автори роботи.

Яблука багаті антиоксидантами – речовинами, які мають властивість "виводити з ладу" вільні радикали і тим самим усувати небезпечні клітинні мутації, що призводять до появи онкозахворювань.

Читайте також: Супрун розповіла, чому не варто відмовлятися від вуглеводів

До цього журнал Public Health Nutrition опублікував результати дослідження італійських вчених з Університету Перуджі, які встановили, що яблука є чудовими захисниками від раку стравоходу і шлунка. Виконаний дослідниками мета-аналіз даних показав, що серед любителів яблук рівень захворюваності на рак легенів на 25% нижче, а кількість жертв раку грудей в п'ять разів менше, ніж серед тих, хто взагалі не вживає в їжу ці фрукти. Крім того, при регулярному вживанні яблука істотно знижують ризик розвитку раку товстого кишечника, прямої кишки і ротової порожнини.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter