Відомий дієтолог Оксана Скиталінська пояснила, що смаження будь-яких продуктів – шкідливе для нашого організму. Не дивлячись на те, що така обробка продуктів досить швидка та навіть смачна.

Читайте також: ТОП-10 правил здорового харчування

За словами дієтолога, будь-яка рум'яна скоринка – це кінцеві продукти глікації, які руйнують білки організму, внаслідок чого ті втрачають свою силу. Окрім КПГ внаслідок смаження утворюються токсичні продукти, зокрема, бензпірени, альдегіди та інші, пише 24 канал.

Тому смажені страви сприяють розвитку запалень, руйнують корисну мікрофлору кишечника, зношують печінку, послаблюють імунітет, сприяють мутаціям та прискореному старінню організму.

Читайте також: Як корисно та правильно зберігати продукти у холодильнику

Найздоровішою термічною обробкою є відварювання, а також запікання. Так продукти зберігають максимум корисних речовин.

Якщо ж ви не можете повністю відмовитися від смаження, то слідуйте цим правилам:
- обмежте кількість смажених страв;
- смажте на оливковій олії, а не на соняшниковій і, тим більше, не на лляній;
- не використовуєте не сильний вогонь і намагайтеся посмажити без утворення рум'яної шкірки;
- промокаєте паперовим рушником надлишки жиру з готової страви.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook