До хворих або з підозрою на коронавірус бригади швидкої допомоги ніяк не зможуть приїхати швидко. Вони повинні спочатку одягнутися у захисні комбінезони, що займає час.

Читайте також: "Швидка" відмовилась приїжджати: у Луцьку хворий на коронавірус чоловік добирався в лікарню на таксі

Про це розповів спеціаліст з медицини невідкладних станів, керівник виїзної бригади київського Центру екстреної медичної допомоги Фелікс Лідерман, пише ТСН.

"Крім того, на щастя, більшість таких викликів не є екстреними. Тобто хворий цілком може якийсь час терпіти свою температуру, вживати жарознижувальні. Кисень, на щастя, теж показаний далеко не всім. Тому якщо прийдуть одночасно виклик, де буде звучати, наприклад, "погано з серцем, вмирає" або двостороння пневмонія з направленням, і вільних бригад не буде, останній виклик може і постояти. Все має широкий діапазон і залежить від багатьох змінних", – пояснив він.

Читайте також: В Україні змінили правила виклику швидкої допомоги (документ)

Фелікс Лідерман додав, що, відповідно до закону про екстрену допомогу від 2012 року, швидка на екстрені виклики в межах району обслуговування повинна прибути протягом 10 хвилин. На неекстрені – протягом 20.

"Чергування бувають різні, навіть зараз. Може бути дуже багато викликів, а можуть бути періоди затишшя. У другому випадку бригади нормативу, в основному, дотримуються. За великого навантаження запізнення можливі. Але при цьому все одно виклики упорядковано, і на екстрені виклики швидкі намагаються надіслати швидко", – підсумував він. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook