У Польщі склалась критична ситуація: до 40% врожаю ягід, фруктів та овочів може бути втрачено через відсутність працівників з України, які охоче приїжджали на сезонний збір. 

Читайте також: Поляки активно скуповують водійські права в Україні

Згідно з дослідженням, третина українців хотіли б працювати закордоном. 37% надає перевагу роботі в Німеччині, 26% – у Польщі, 22% – у США. За даними польскої сторони, 350 тисяч українців працюють у їхній країні офіційно. Найбільший попит на робочі руки з України існує на будівництві та фермах. Саме тут цьогоріч поляки ризикують зазнати суттєвих втрат, інформує ТСН.

Читайте також: Хто в Польщі постраждає через жорсткі умови в’їзду для українців

Зокрема, врожай полунці у Польщі виявилось нема кому збирати через відсутність українських заробітчан. Однак попит на працівників не впав, в соцмережах та на форумах багато пропозицій щодо сезонної роботи в сусідній країні.

"В останні роки українці вирішили, що однією з найголовніших умов роботи для них є офіційне працевлаштування", – відзначає юрист з легалізації працевлаштування.

Далеко не всі польські працедавці готові до офіційного оформлення заробітчан через те, що їм доведеться платити податки. Це стало однією з головних причин відмови українських заробітчан їхати до Польщі.

У такий спосіб, в Польщі склалась ситуація, коли вони ризикують втратити до половини врожаю ягід, а те, що зберуть, будуть продавати дуже дорого.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter