Дослідження показало, що секс є джерелом радості лише для кожного п'ятого дорослого жителя країни. Інтим українцям замінює робота, телевізор і віртуальне життя.

Читайте також: Як покращити секс у новому році: поради експертів

Так, у рейтингу речей, що приносять українцям радість, перше місце посіла сім'я. Її назвали 74% респондентів. На другому місці − діти (63%), на третьому − друзі (49%). Секс у списку задоволень опинився аж на 18 місці, пише журнал "Новое время". Його обігнали подорожі, робота, домашні тварини, телевізор, інтернет і навіть робота по дому.

На сексуальні відносини колосальний вплив чинить прогресуюча нестача часу, пов'язана з сучасним способом життя, кажуть експерти. За даними HeadHunter Ukraine, 45% офісних співробітників регулярно затримуються на роботі, а кожен п'ятий працює у вихідні дні. При цьому сексу в масовій культурі стало так багато, що він втрачає свою таємничість, а разом із нею і привабливість.

Психологи відзначають: якщо раніше сексуальна активність знижувалася як фактор вікових змін, то тепер це наслідок способу життя. Левову частку енергії сучасної людини з'їдають робота, саморозвиток і особистісне зростання, а на сексуальні ігри не залишається ні часу, ні сил. У результаті пари живуть роками без статевої близькості взагалі, залишаючись у хороших братсько-сестринських відносинах.

Справа в тому, що зараз у суспільстві домінує аутистичний спосіб комунікації − коли людина замкнута сама на себе. Не сприяють підвищенню лібідо також стрес, постійна напруга, нестабільність, що особливо гостро позначається на чоловічій сексуальності. Також експерти відзначають, що до 40% українок взагалі не відчувають оргазму, а кожен другий чоловік не задоволений ані якістю, ані кількістю сексуального життя.

Ще одна причина того, що зі спалень українців зникає пристрасть, − зростання популярності онлайн-порнографії. А Україна 2018-го вперше увійшла до ТОП−20 країн, які забезпечують 80% трафіку найбільшого світового порносайту Pornhub, опинившись на 16 місці у рейтингу і в першій п'ятірці за час, проведений на цьому ресурсі

Читайте. головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter