Замість 16-ти районів – чотири повіти. У Мінрегіоні представили варіант майбутньої карти територіального устрою Волинської області. Відповідно на ній представлено значно меншу кількість районів, відповідно до етапу реформи території в Україні – децентралізації. 

Читайте також: Децентралізація: в Уряді повідомили, за яких умов не прийматимуть перспективні плани формування тергромад

Луцький, Володимир-Волинський, Ковельський та Камінь-Каширський: укрупнення районів уже може відбутись незабаром. Нещодавно у Міністерстві регіонального розвитку громад і територій відбувся відкритий стіл щодо питань утворення нових районів у всіх областях України. На публічному заході представили нову концепцію регіонів.

На Волині планують утворити 4 райони, або як їх ще називають повіти. Експерт Валентин Малиновський розповів, що це є наступним етапом реформи територіального устрою країни – децентралізації. Очікується, що закінчиться вона уже до кінця 2020 року.

Концепція децентралізації передбачає, що до місцевих виборів у жовтні 2020 року в Україні має бути новий адміністративно-територіальний устрій. Щодо загальної кількості районів, то в Україні має налічуватися 124 повіти, включаючи Київ та Автономну республіку Крим.

Читайте також: Одна з громад Волині може значно розширитися

Також Валентин Малиновський наголосив, що укрупнення уже давно назріло – оскільки деякі райони уже не в змозі бути самостійними. 

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook