У Луцьку в патологоанатомів позитивний тест на коронавірус. Вони проводили розтин лікаря-гінеколога, в якого виявили COVID-19. Зазначимо, що ще декілька днів тому підтверджених діагнозів серед патологоанатомів було лише 2.

Читайте також: У місті на Волині зафіксували перший випадок зараження COVID-19

Про це Суспільному розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк. Медик каже: у 4 волинських патологоанатомів підтвердилися позитивні тести COVID-19. З його слів, нині вони перебувають на самоізоляції.

"На мою думку, це не було пов’язано з тим розтином, яке вони проводили. Тому що там все таки вони мали костюми біозахисту. Вони були екіпіровані і аналізи робили в той самий день, коли вони проводили маніпуляції. Як на мене, інфікування вже було до того. Я думаю, що реально інфікованих відсоток значно вищий, ніж той що в нас є і в більшості молодих людей захворювання протікає безсимптомно. Тому прошарок інфікованих є досить значний. І тому вживаються такі карантинні заходи", – зазначив він.

Читайте також: На Волині за добу зросла кількість хворих на коронавірус

За період спостереження в області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 обласним лабораторним центром обстежено 153 особи. Ігор Ващенюк каже: припускає, що пік захворюваності може бути на Великодні свята.

Нагадаємо, станом на ранок 6 квітня на Волині зареєстрували 26 випадків коронавірусу, із них 7 – за останню добу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook