Піщано-соляна, щебенево-соляна, пісок та сіль забезпечить абсолютну безпеку на дорогах міста, потурбувалися і про нову техніку, є достатньо робітників. Директор спеціалізованого КП розповідає: зазвичай автовласники скаржаться на щебенево-соляну суміш, мовляв щебінь неабияк псує лакофарбове покриття. Та Віктор Харчук додає: чим будуть посипати дороги, – буде залежати від погодніх умов.

Читайте також: У луцькому парку чистять канали для зимівлі риби (фото)

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

Цьогоріч сніг засипав уже всі райони Волині, проте Луцьк чомусь оминув, та Луцькспецкомунтрансу це лише на руку, каже заступник директора підприємства Віктор Харчук, мовляв – більше часу підготуватися.

"Ми практично готові на 100%, за вами піщано-соляна суміш, щебенево-соляна суміш, останній вагон солі ми получили в цю суботу, пісок привозять машини для приготування подальшого, сіль за мною використовується для солепосипальних машин, машини всі готові до роботи в зимовий період", – Віктор Харчук заступник директора КП "Луцькспецкомунтранс".

За словами заступника директора, піщано-соляна, щебенево-соляна, пісок та сіль забезпечить абсолютну безпеку на дорогах міста, при цьому додає – нова техніка та відповідальні працівники теж гарант. Розповідає – зазвичай автовласники скаржаться на щебенево – соляну суміш, буцім то щебінь неабияк псує лакофарбове покриття. Віктор Харчук додає – чим будуть посипати дороги, буде залежати від погодніх умов. 

"В залежності від температурного режиму, якщо температурний режим від 8 і навіть до 10 градусів, то в першу чергу використовуються машини соляні, тобто посипається сіль, і сніг буквально на очах тане, на вулицях де вже не встигали, використовується щебенево-соляна суміш", – говорить директор КП.

Читайте також: У Луцьку запустили сміттєсортувальну лінію (фото)

Вже зараз, коли місто готується до зими, закуповує нову техніку та різноманітні суміші для безпеки на дорогах, перших снігів чекаєш не так, як у дитинстві – каже перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. Якщо ж буде виникати необхідність – залучать  техніку і підрядних організацій.

"На щастя, а може і на біду, зими навчили – тепер в нас є розроблена карта при різній інтенсивності снігопадів, тобто місто при великій інтенсивності роз’єднане на три райони, при великій інтенсивності опадів близько 5 районів для того, аби максимально швидко очистити від снігу місто, і навіть є підготовлені місця для їхнього скиду", – Григорій Недопад перший заступник Луцького міського голови.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter